Christina Applegate

 

Životopis

Christina Applegate se narodila  25.11.1971 v Los Angels. Její matka Nancy Priddy je herečka a zpěvačka (Hrála i v ženatém v epizodě 409). Christina se poprvé objevila na obrazovce jako 3-měsíční batole v jedné reklamě se svou matkou. V roce 1972 hrála v mýdlové opeře "Days of our lives" také se svou matkou. Ve filmu se poprvé objevila v roce 1981 ve snímku "Jaws of satan". Před Ženatým se závazky  vystupovala v některých sitcomech (např. "Family ties") ale největší slávu jí přinesla role Kelly Bundové v Ženatém se závazky. Mezi jejími dalšími filmy figurují například: "Don´t tell mom the Babysitter´s dead" (česky "Neříkejte mamince, že chůva zemřela"), "Vibrations", "Mars attack", "Mafiózo", "The Big hit", "Sweetest thing" a mnoho dalších.

Christina má ráda zvířata - má několik psů a koček. Dále vlastnila restauraci "Villa Ville Kulla" v Holywoodu, která je v současné době zavřená.  Od října 2001 je vdaná za Jonathana Schaeche, s ním se později rozvedla. V roce 2008 bojovala s rakovinou prsu a 14. února 2010 se zasnoubila s muzikantem Martynem LeNoblem.

Christina Applegate je velmi půvabná žena, můžete se o tom mimojiné přesvědčit v této fotogalerii

Vybraná filmografie:

Filmy
Jaws of Satan (1981)
Beatlemania (1981)
Streets (1990)
Don't Tell Mom the Babysitter's Dead (1991)
Across The Moon (1994)
Divoký Bill (1995)
Vibrations (1995)
Mars Attacks! (1996)
Nowhere (1997)
The Big Hit (1998)
Claudine's Return (Kiss of fire) (1998)
Mafia! (1998)
The Giving Tree (1999)
Just Visiting (2001)
Prince Charming (2001)
A view from the top (2002)
Sweetest thing (2002)
Zprávař

Deník (2005)

 


Televize
The Grace Kelly Story (1983)
Dance 'Til Dawn (1988)

 

TV Seriály
Days Of Our Lives (1972)
Father Murphy: A Horse from Heaven (1982)
Charles in Charge (1984)
Charles in Charge (1985)
Washingtoon (1985)
Heart of the City (1986-87)
Amazing Stories: Welcome to My Nightmare (1986)
All is Forgiven: Mother's Day (1986)
Rodinné pouta: kapela na útěku(1987)
Ženatý se závazky(1987-97)
21 Jump Street: I'm Okay You Need Work (1988)
The Pat Sajak Show (1989)
Top of the Heap: Behind the Eight Ball (1991)
Top of the Heap: The Last Temptation of Charlie (1991)
Pauly: Through the Ringers (1997)
Jesse (1998)
Quincy
Silver Spoons
Wally and the Beaver

 

Aktuální informace Christině a její životopis naleznete na:

http://en.wikipedia.org/wiki/Christina_Applegate

http://www.csfd.cz/herec/1929-applegate-christina/

 

Chcete pomoci těmto stránkám?